Nieuwsgierigheid creëert energie, de behoefte aan zekerheid put uit...

Bingelrade, 01 november 2010

Geacht Gildelid,

Ja waarom? Omdat wij deze laatste twee maanden van het jaar maar liefst drie – 3 – activiteiten hebben!

Om met de laatste activiteit van dit jaar te beginnen:

De Kerstviering
(11 december 2010)
...
Deze is niet te vergelijken met de tot nu toe gehouden vieringen. Je weet wel, altijd dat wandelen, altijd dat meningsverschil met die strikt onpartijdige jury, altijd datzelfde gezever van een naar jenever stinkende surrogaat Kerstman, altijd op die vrijdagavond…….
Nee, wij doen dat nu op z a t e r d a g 11 december a.s. en wij beginnen in de namiddag!!!
Waarmee wij beginnen is topsecret en de rest van het programma wordt je nog tijdig doorgegeven. Dus noteren en alvast reserveren in je agenda…….

award “Het Begrip van Bingelrade” (26 november 2010)...
De voorlaatste activiteit van dit jaar vindt plaats op vrijdag 26 november in “Oos Hoeskamer”.
Dit is een extra activiteit, maar ook een zeer belangrijke!
Wij gaan dan voor de tweede keer onze “eigenste” award “Het Begrip van Bingelrade” uitreiken.
Ditmaal hebben wij een bekende Nederlander (bekend van radio en TV) bereid gevonden deze inmiddels reeds prestigieuze toekenning in ontvangst te komen nemen.

Wie zal dát nou wel zijn?
Ja dat hoor je en maak je mee als je 26 november om 20.00 uur oos hoeskamer betreedt! Reken maar dat het bestuur niet over één nacht ijs is gegaan en dus zeer zorgvuldig en diepgaand onderzocht heeft wie deze unieke, oprechte en welgemeende onderscheiding verdient.
Dus, 26 november alvast reserveren ……… Nader bericht volgt.

“Op de vin gevolgd.” (19 november 2010)...
De voorvoorlaatste activiteit vindt plaats op de 19e van deze maand . Op die avond, die om 20.00 uur begint, komt Dr. Ir. Igor L.Y. Spierts – ja, de zoon van ons lid Georg Spierts – een lezing houden met als titel: “Op de vin gevolgd.”
In deze presentatie zullen diverse innovatieve technieken worden toegelicht, gericht op de projectmatige inzet van hoogwaardige onderzoeken naar visbestanden in onze rivieren en zeeën. Het bedrijf dat deze onderzoeken doet, VisAdvies B.V. maakt veelal gebruik van methodes afkomstig uit de V.S.
Wij weten dat er veel vissers onder ons zijn, dat er nog meer Latijn gesproken wordt dan je denkt, maar dit is echt het neusje van de zalm en dus ook zeer interessant voor niet-vissers……en buitenlui.

Na de excellente maar vooral gezellige wijnproeverij, gepresenteerd door Ed Villevoy en onze gildebroeder Bert Offermans, is het moeilijk op hetzelfde peil te blijven doorgaan. Toch zijn wij daar aardig in geslaagd – denken wij zelf – met de aankondiging van de bovenvermelde activiteiten.
Dus kom uit je luie stoel, ontwijk zo veel mogelijk de Sintniklaas- en Kerstaankoopstormen en kom relaxed je kennis verruimen in je eigen clubhuis.

Nieuwsgierigheid creëert energie, de behoefte aan zekerheid put uit. (Todd Kadhdan).

Het bestuur a.i.

Secretariaat: Wiel Daemen, Dorpsstraat 118, 6456 AG Bingelrade
Telefoonnummer: 046 4421230
E-mail: wiel.daemen@xs4all.nl
Bankrekening 102782393 Rabobank CZL

Deelname aan evenementen van het Bingelraads Mannen Gilde geschiedt voor eigen risico.